top of page

Grafische logica in logo's

Naast vorm, verhouding, kleur en typografie schuilt er achter elk logo een constructie: de grafische logica van de vorm.

 

In dit cahier laten we de grafische constructies zien in logo’s die door StudioTW zijn ontworpen. Hiermee geven we jou een kijkje achter de schermen in ons vak als grafisch ontwerper.

Logo BlueWave Medical

De basis van de constructie van dit beeldmerk is een vierkant dat is onderverdeeld in 9 kleine vierkanten (1). Uit deze 9 vierkanten is een kruis opgebouwd van vijf vierkanten (2). De vier buitenste vierkanten hebben één afgeronde hoek (3). De afgesneden hoek wordt gevormd door een cirkel, die even groot is als een kwart van het vierkant (4).

 

Dit patroon van vierkanten is herhaald en er zijn twee cirkels (5) in geplaatst, deze zijn onder een hoek van 45° (6) in spiegelbeeld gezet. De grote cirkel heeft een diameter van vier vierkanten (7) en de kleine cirkel heeft een diameter van de helft van de grote cirkel (8). Van beide cirkels wordt een kwart gebruikt om de afsnede te bepalen van de kleurvlakken binnen het beeldmerk (9).

 

De witruimte tussen beeldmerk en de typografie is de helft (10) van een vierkant. Ook de verticale plaatsing is gezet op de helft van een vierkant (11).

bottom of page